NEW MONEY: Alin Trușcă (EVO Horeca): „În 2020 am pierdut aproape 40% din business prin închiderea HoReCa“ 24.02.2023

NEW MONEY: Alin Trușcă (EVO Horeca): „În 2020 am pierdut aproape 40% din business prin închiderea HoReCa“ 24.02.2023

Nevoia de repliere a industriei HoReCa după pandemie a salvat și businessuri care au fost victime colaterale ale restricțiilor impuse de autorități hotelurilor și restaurantelor. Companiile specializate în amenajări HoReCa au reușit anul trecut nu doar să-și revină, ci chiar să-și crească simțitor veniturile.


Este o evidență de acum – pandemia a schimbat strategia de business și în domeniul producției de mobilă, mai ales în cazul companiilor care activează pe segmentul mobilierului dedicat industriei HoReCa. Dacă antreprenorii care ofereau produse pentru sectorul rezidențial s-au trezit în pandemie că sunt nevoiți să își crească producția, pe fondul cererii tot mai mare de mobilier, cei care lucrau exclusiv piese de mobilier pentru hoteluri și restaurante au constatat că în doar câteva zile riscă să piardă o mare parte – dacă nu chiar tot – din ceea ce au construit vreme de ani buni.

„În 2020 am pierdut aproape 40% din business prin închiderea HoReCa“, spune Alin Trușcă (40 de ani), fondator al producătorului de mobilă EVO Horeca. A fost momentul în care a fost nevoit să se replieze și să se orienteze către alte domenii în care activitatea și, odată cu ea, investițiile continuau. Astfel a început să amenajeze spații pentru birouri, clinici medicale și stomatologice, benzinării, ambasade și cantine de fabrici. „Practic, acum ne poziționăm cu EVO Horeca pe tot ce înseamnă amenajare de tip spațiu public, interior, exterior. Nu avem niciun fel de limitare“, adaugă antreprenorul.

Un alt început
Imediat după ce restricțiile sanitare au fost ridicate, hotelurile și restaurantele au (re)început la rândul lor să facă investiții, mulți dintre antreprenorii din industrie bazându-se pe schemele de ajutor primite de la stat pentru perioada de repaus din pandemie. Totuși, cele mai mari investiții au venit de la proprietarii de restaurante sau hoteluri care au accesat fonduri europene.

Acest articol a apărut în numărul 157 al revistei NewMoney
Cititi articolul integral in revista NewMoney.ro, autor Florel Manu

Suport clienti Luni - Vineri: 08 - 16:30; Sambata - Duminica: Inchis

0728993388 0216670396 info@evohoreca.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!