Cum să alegi dimensiunea corectă a blaturilor pentru restaurantul tău

Cum să alegi dimensiunea corectă a blaturilor pentru restaurantul tău

Atunci când vine vorba despre amenajarea unui restaurant, alegerea dimensiunii potrivite pentru blaturile mesei este esențială pentru confortul și funcționalitatea spațiului. În acest articol, vom explora diversele dimensiuni de blaturi de masa și modul în care acestea pot influența experiența clienților. Îți recomandăm și articolul Ce formă trebuie să aibă baza / piciorul de masă pentru blatul meu? pentru a știi tot ce este necesar să iei în considerare dacă construiești o masă.
 

Standardul în fast food:

În industria fast food-ului, dimensiunea standard a blaturilor este de obicei de 70 x 60 cm. Acest standard este adoptat pentru a se asigura că pe un astfel de blat de masă încap două tăvi de servire precum cele regăsite în cantine sau într-un food court. Astfel, se optimizează fluxul de lucru și se asigură că clienții pot servi rapid și eficient.
 

Dimensiuni recomandate pentru confortul clienților:

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când alegi dimensiunile blaturilor este confortul clienților. Se consideră adesea că o lățime minimă de 60 cm este necesară pentru ca o persoană să se simtă confortabil la masă. Trebuie, totodată, luată în considerare și marimea farmuriilor pe care le utilizezi. Dacă aceste farfurii au o mărime generoasa, recomandarea noastră este sa utilizezi un blat cu o lățime de minim 70 cm.

Dacă mărimea farfuriilor pe care le folosești nu este considerabilă, precum în cazul unei cofetării, gelaterii sau cafenele, se poate opta fără nici o problema și pentru un blat cu lățimea de 60 cm. În cazul restaurantelor a la carte, dimensiunea standard a blaturilor este de obicei de 80 x 80 cm, oferind suficient spațiu pentru clienți să se simtă relaxați și confortabili. Însa, dimensiuni precum 90 x 90 cm sau 100 x 100 cm sunt si ele utilizate când tipologia amenajării permite sau "cere" acest lucru.
 

 

Avantajele mesei pătrate de dimensiuni mici


Față de dimensiunile standard, unele restaurante optează pentru mese pătrate de dimensiuni mici, cum ar fi 70 x 60 cm sau 60 x 60 cm. Aceste mese pot fi amplasate strategic în spațiu pentru a permite alipirea lor și formarea unei mese mai mari atunci când este nevoie. Astfel, se evită situația în care doi clienți se așează la o masă destinată inițial pentru 6 persoane, pierzându-se astfel 4 locuri pentru potențiali clienți.

Alipirea meselor pătrate de dimensiuni mici permite optimizarea spațiului și creșterea flexibilității în gestionarea locurilor disponibile. Această strategie dă cele mai bune rezultate cand mesele sunt amplasate în fața unor canapele foarte lungi, așezate deseori cu spatele la perete.

 

Alegerea dimensiunilor corecte pentru blaturile mesei este crucială pentru crearea unei experiențe plăcute și funcționale pentru clienții tăi. Ia în considerare necesitățile spațiului tău, fluxul de lucru și confortul clienților atunci când faci aceste alegeri importante pentru restaurantul tău.

Suport clienti Luni - Vineri: 08 - 16:30; Sambata - Duminica: Inchis

0728993388 0216670396 info@evohoreca.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!